Când e momentul să-mi pun un implant?

Articole

Când e momentul să-mi pun un implant?Implanturile se pot pune în diferite situaţii în care se găseşte pacientul, iar rolul lor este întodeauna acelaşi, de a reda pacientului confortul, echilibrul şi estetica pe care şi le doreşte oricine.

Ideal este ca atunci când doctorul vă recomandă o extracţie, să luaţi legătura imediat cu medicul implantolog. Sunt multe situaţiile în care vin pacienţi la mine în clinică cu dinţi extraşi în alte cabinete şi vor implanturi. Este important cum se fac acele extracţii ca să se poate pune un implant imediat.

Extracţia unui dinte atunci când urmează a fi inserat un implant în locul lui se face atraumatic foarte uşor astfel încât să conservi tot osul din jur pentru ca va fi foarte necesar când se va insera implantul. De aceea este important să ştiţi că un dinte ar trebui scos chiar de cel care va insera implantul. Extragerea unui dinte se poate însoţi de anumite defecte osoase și fracturi de pereţi ososi. Dacă se vrea inserarea implantului, aceste fracturi sau defecte osoase trebuie gestionate foarte bine prin grefe de os, tehnici de regenerare osoasă ghidată care vor duce la obţinerea unui os sănătos, optim pentru implant.

Pacienţilor cărora le lipsesc dinţi de o perioadă mai lungă de timp trebuie să le spun că fiecare lună care trece agravează situaţia: dinții vecini migrează, se deplasează stânga-dreapta şi pot ieşi din os devenind mobili şi ajungându-se iar la extracţii.

Nu mai menţionez faptul că trecerea timpului vine după ea cu necesitatea refacerii volumului osos care se pierde, acţiune care ridică mult costul intervenţiei. Mesajul meu către voi este să solicitaţi o consultaţie unui medic implantolog şi să fiţi bine informaţi. Atunci veţi lua decizia cea mai bună pentru voi. Întrebaţi, cereţi informaţii şi alegeţi doctorul cel mai bun.

Sunt dr. Anca Vereanu şi îmi pasă de zâmbetul tău!

Articol disponibil pe eva.ro