Cine are grija de dintii micutilor?

Articole

Cine are grijă de dintii copiilor?

Pedodonţia este latura medicinei dentare care se ocupă de copii. Un pedodont este un doctor stomatolog care îngrijeşte dinţişorii celor mici, aceştia necesitând tratamente speciale si diferite faţă de cele ale adulţilor. Copiii au o patologie diferită, motiv pentru care este obligatorie o altă abordare.

Cum tratăm frica de dentist?

Cu toţii avem experienţe neplăcute din copilărie la medicul dentist. Ţine de noi, părinţii, să evităm ca acestea să fie trăite şi de copiii noştri. Este recomandat ca cei mici să fie aduşi la pedodont, dentistul de copii, chiar dacă părinţii consideră că nu este cazul. Există carii mici pe care copiii nu le simt, iar părinţii nu le văd. Acesta este momentul în care tratarea unei căriuțe nu doare, iar copilul nu va fi stresat sau traumatizat şi va continua să vină cu plăcere la dentist.

Importanţa periajului corect

Pedodontul îi va explica şi arăta copilului cum trebuie să se spele corect pe dinţi și, împreună cu părinţii, cel mic va repeta acasă tehnica periajului corect. Cunoaşterea şi insuşirea tehnicii corecte de periaj îl va ajuta pe cel mic să prevină formarea cariilor. Conform ultimelor studii realizate pe acest segment în România, 75% dintre copiii cu vârsta până în 13 ani au carii pe dinţii temporari şi 40% dintre minori se confruntă cu carii pe dinţii definitivi. De cele mai multe ori, cei mici vin în cabinet cu carii avansate, dureroase şi sunt certaţi de părinţi chiar în cabinet pentru că nu se spală bine pe dinţi. De unde să ştie un copil ce înseamnă „bine”? Acest instructaj se face cu atenţie şi dedicare în Clinica Dr.Vereanu. Totodată, o altă metodă eficientă de prevenire a cariilor este sigilarea dinţilor sănătoşi, inclusiv a dinţilor temporari, tehnică, de asemenea, aplicată cu succes în Clinica Dr.Vereanu.

Medicii noștri specialiști se vor asigura că mersul la dentist nu va mai fi o amintire dureroasă pentru niciun copil! Vă așteptăm în Clinica Dr. Vereanu cu cele mai avansate tehnologii și servicii de calitate![:en]Pedodonţia este latura medicinei dentare care se ocupă de copii. Un pedodont este un doctor care îngrijeşte dinţişorii copiilor. Copiii necesită tratamente speciale diferite de ale adulţilor. Copiii au o patologie diferită de a adulţilor şi o altă abordare.

Cu toţii avem experienţe neplăcute din copilărie la dentist. Ţine de noi, părinţii, să evităm posibilitatea acestor experienţe pentru copiii noştri.

Copii trebuie aduşi la dentistul de copii chiar dacă părinţii consideră că nu este cazul. Există carii mici pe care copiii nu le simt, iar părinţii nu le văd. Acesta este momentul în care tratarea unei cariuțe nu doare, iar copilul nu va fi stresat sau traumatizat şi va veni cu plăcere la dentist.

În plus, pedodontul îi va explica şi arăta copilului cum trebuie să se spele pe dinţi și, împreună cu părinţii, vor repeta acasă tehnica periajului corect.

De cele mai multe ori cei mici vin în cabinet cu carii avansate, dureroase şi sunt certaţi de părinţi chiar în cabinet pentru că nu se spală bine pe dinţi. De unde să ştie un copil ce înseamnă „bine”? Acest instructaj se face la noi în cabinet. De asemenea, se pot face sigilări ale dinţilor sănătoşi chiar şi la dinţii temporari pentru a evita apariţia cariilor.

Medicii noștri specialiști se vor asigura că mersul la dentist nu va mai fi o amintire dureroasă pentru niciun copil! Vă așteptăm la noi în clinică cu cele mai avansate tehnologii și servicii de calitate.