Cum eviti ingalbenirea dintilor si aparitia cariilor

Articole

Cum eviţi îngălbenirea dinţilor şi apariţia cariilorUn zâmbet frumos şi sănătos poate face diferenţa între o primă impresie reuşită şi una nu tocmai agreabilă. De aceea multe dintre noi vrem să ştim cum trebuie să procedăm ca să evităm două dintre cele mai comune probleme stomatologice: dinţii galbeni şi cariile.

Cum evităm apariţia cariilor?

Apariţia cariilor este prevenită printr-o igienă riguroasă, schimbarea periuţelor de dinţi des, la 3 luni maxim, folosirea unei tehnici corecte de periaj care să intereseze absolut toţi dinţii. De asemenea, controale o dată pe an şi folosite în special de către cei care au multe obturaţii şi coroane sau punţi, a duşului bucal, care este un aparat ce curăţă toate spaţiile dintre dinţi sau lucrări cu un jet de apă cu presiune.

Pacienţii mei au în majoritate acest duș bucal şi foarte mulţi mi-au declarat că a fost una din cele mai bune achiziţii şi că nu ştiu cum au trăit pînă acum fără el! Recomand această modalitate de igienizare în special pacienţilor cu implanturi dentare, curăţirea punţilor pe implanturi fiind mult mai facilă. De asemenea duşul bucal previne apariţia cariilor prin îndepărtarea în totalitate a micilor resturi alimentare care pot rămâne între dinţi şi care în timp demineralizează dinții şi apar cariile.

Dar îngălbenirea dinţilor? 

Îngălbenirea dinţilor are legătură strict cu un periaj prea menajant şi uşor, cu consumul unor alimente colorate, dar uneori este legată de vârstă mai înaintată.

În general îngălbenirea dinţilor este observată la fumătorii cronici, adică peste 15 ţigări pe zi. De obicei, această îngălbenire este ireversibilă chiar şi prin procedee de albire şi atunci este indicată acoperirea dinţilor cu faţete sau coroane albe ceramice, care nu se mai îngălbenesc.

Articol disponibil pe perfecte.ro