Implanturi dentare Gabriel Cotabita

Articole

Despre implanturi dentare

Tehnica pe care am folosit-o in interventia de inserare a implanturilor la Gabriel Cotabita este FAST & FIX dezvoltata de firma BREDENT, Germania. Este o procedura care are 2 etape, una chirurgicala, de inserare a implanturilor si una protetica de confectionare a protezei, imediat postoperator, in aceeasi zi. Pacientul este operat de dimineata si dupa amiaza pleaca cu dinti din clinica. Operatia dureaza in jur de 1-2 ore, depinzand de complexitatea ei iar proteza, care va fi insurubata pe implanturi, se face in 5-6 ore, timp in care pacientul poate astepta in cabinet.In cazul lui Gabriel Cotabita, interventia a avut loc in prezenta unui anestezist care l-a sedat si a supravegheat starea dlui Cotabita pe toata durata interventiei.

Operatia a inceput la ora 16.30 , a durat in jur de 2 ore iar in jurul orei 1 noaptea s-a finalizat lucrarea protetica si montat in gura pacientului. A fost un maraton la finalul caruia Gabriel Cotabita a plecat cu dinti noi din cabinet. Cu atat mai mult cu cat Gabriel Cotabita este o persoana publica , trebuia gasita o alternativa de protezare imediata.Aceasta alternativa a fost aplicarea acestei tehnici chirurgicale FAST & FIX care permite inserarea implanturilor si aplicarea protezei in aceeasi zi. Avantajul mare este ca proteza este una fixa, insurubata pe implanturi si nu o proteza mobila. Multi pacienti refuza complet ideea de a purta o proteza mobila si de aceea aceasta procedura este indicata celor care nu agreaza protezele mobile.

Varianta ideala , recomandata pentru un rezultat durabil in timp este de a se face pe 6 implanturi la maxilar si pe 4 implanturi la mandibula. Variante cu 4 implanturi la maxilar nu sunt predictibile pentru o perioada lunga de timp si nu se poate garanta succesul tratamentului. De asemenea , reusita in aceasta interventie depinde foarte mult de comportamentul pacientului postoperator. Se recomanda ca in urmatoarele 4-6 luni hrana sa fie formata numai din alimente moi si semimoi. Este total contraindicata consumarea alimentelor dure cum ar fi cruditati, alune, fistic, carne tare, fructe tari. Nu este permis sa se muste ci sa se taie totul in bucati mici, usor de masticat.
Atentia si grija pacientului cu alimentatia si igiena vor asigura durabilitatea implanturilor.