Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să îţi faci un implant dentar

Articole

Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să îţi faci un implant dentarDiabeticii, cardiacii sau femeile care suferă de osteoporoză trebuie să aleagă cu atenţie şi după o informare riguroasă cabinetul stomatologic la care îşi fac implanturile dentare. Există peste 7000 de producători de implanturi pe piaţă, iar toţi pacienţii, mai ales cei cu probleme de sănătate, trebuie îndrumaţi corespunzător pentru a-şi rezolva problemele dentare, fără să-şi pună în pericol sănătatea.

Congresul Asociaţiei Europene de Osteointegrare (EAO) care a avut loc recent la Roma a reunit cei mai apreciaţi specialişti în implantologie din întreaga lume şi a avut o sesiune specială despre tratamentele pacienţilor cu patologii asociate care au nevoie de implanturi dentare. Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, specializat în implantologie, unul dintre cei mai respectaţi medici din România, a cules toate rezultatele studiilor internaţionale prezentate la congres şi a adus în discuţie studiile de caz ale pacienţilor săi:

“Am mulţi pacienţi cu afecţiuni cardiace, diabetici şi de asemenea multe femei diagnosticate cu osteoporoză. Osteoporoza şi tratamenele ei specifice ridică o problematică nouă în lumea chirurgilor orali şi maxilo-faciali. Tratamentele cu bisfosfonati în cazul acestei boli au atras după sine anumite complicaţii post operatorii despre care nu s-a ştiut şi de aceea aceasta a fost pentru mine o temă de mare interes” a mărturisit medicul Anca Vereanu.

Cele mai mari reţineri pentru a-şi face un implant le au persoanele cu diabet care însă trebuie direcţionate corect şi nu descurajate în demersul implantologic: “Diabetul nu este o contraindicaţie absolută pentru implant, dar persoanele diabetice trebuie foarte atent controlate înainte de începerea tratamentului prin implanturi. Se fac anumite analize care trebuie interpretate corect atunci când iniţiem o astfel de terapie unui diabetic. Monitorizarea unui pacient diabetic necesită anumite rigori medicale pe care doctorul trebuie să le cunoască” declară dr. Anca Vereanu.

Giovanni Zucchelli, un renumit parodontolog i-a certificat medicului Anca Vereanu că tehnicile şi metodele impuse de el în activitatea operatorie şi preluate de ea la cabinetul său sunt cele mai eficiente şi apreciate în lumea medicală internaţională: “Este interesant să vezi lectori din toată lumea cu mentalităţi şi obiceiuri diferite, dar care atunci când vine vorba de medicină şi chirurgie găsesc toţi limbajul comun. Orice limbă vorbeşti şi orice culoare ai, un lucru este cert: corectitudinea în medicină este una singură şi pe aceea trebuie s-o practice toată lumea indiferent de unde vine.”

Articol disponibil pe perfecte.ro