Vrei dinţi frumoşi şi sănătoşi? Află la cât timp este recomandat un detartraj

Articole

Cât de frumos este zambetul tau? Pentru a avea zâmbetul strălucitor al vedetelor de la Hollywood nu este suficientă o spălare atentă a danturii, ci şi realizarea unui detartraj. La cât timp se face însă acesta?

Detartrajul ar trebui făcut la 6 luni, dar există persoane care au nevoie mai des, la 4 luni, în special fumătorii, persoanele care beau mai des vin roşu, cafea. De multe ori nu este nevoie de detartraj ultrasonic, ci doar de o procedură de curăţare a dinţilor, mai puţin agresivă decât îndepărtarea tartrului, care constă într-o sablare a dinţilor cu un jet cu presiune în amestec, apă şi o pulbere numită „prophy jet”.

Acest procedeu îndepărtează petele de pe dinţi lăsându-i mai albi şi strălucitori. Sablarea ar trebui făcută şi după un detartraj ultrasonic fiind menită de a curăţa micile pete care nu pot fi îndepărtate în totalitate prin detartraj. Trebuie spus că un detartraj făcut incorect sau prea des poate afecta dinții producând micro fisuri în smalț ducând la afecţiuni atât de structură cât şi estetice. Pentru un aspect curat şi strălucitor recomand prophy-jet-ul sau periajul profesional cu paste speciale. Toate acestea ar avea un efect minunat dacă periajul făcut acasă ar fi unul conştiincios eventual cu folosirea pastelor de dinţi cu efect de albire. Există astfel de paste de dinţi create special pentru a intensifica şi menţine efectul de albire. Articol disponibil online pe perfecte.ro