Vrei un zâmbet mai strălucitor? La cât timp este recomandată albirea profesională

Articole

clinica dr. vereanuCu toţii ne dorim dinţi cât mai albi, ca al vedetelor de la Hollywood, şi suntem dispuşi să testăm tot ce găsim pe piaţă. Greşit! Prin albirea dintilor, putem face mai mult rău decât bine.

„Albirea este foarte la modă şi ea nu ar trebui făcută mai des de 2 ani. Sunt pacienţi care o solicită mai des, dar se expun riscului de apariţie al cariilor multiple şi la afectarea smalțului dentar. Totuşi, dacă albirea a fost făcută mai des, recomand cure de fluorizare locale care se fac în cabinet prin aplicarea de geluri cu fluor pentru adulţi timp de 3-5 minute”.

„Există pacienţi la care albirea nu are un efect spectaculos, cum şi-ar dori. Trebuie spus că acest lucru depinde mult de nuanţa de culoare pe care o are iniţial. Am constatat că cei care au dinţii în nuanţe de alb gri răspund mai bine la albire decât cei cu dinţii spre galben, dar nu este o regulă generală”.

„Cei cărora nu le-a funcţionat albirea şi îşi doresc zâmbetul de Hollywood trebuie să opteze pentru faţetele din ceramică sau porţelan care pot fi foarte albe şi de asemenea pot fi făcut în forme ideale. În plus, cine vrea dinţi perfecţi nu ar trebui să fumeze”.

Articol disponibil pe perfecte.ro