Endodontia: dinți frumoși de lungă durată

Articole, Servicii

Endodontia: cum să ai dinți frumoși si de lungă durată

clinica dr. vereanuEndodonţia se ocupă cu tratamentul canalelor radiculare ale dinţilor sau, mai pe înţelesul tuturor, depulparea sau scoaterea nervului dintelui, urmată de tratarea canalelor şi obturarea, adică sigilarea lor. Drumul de la metode normale, clasice, fără o tehnologie anume, a evoluat până la utilizarea unor aparate cu ajutorul cărora se poate performa chiar şi în cazul unor situaţii foarte grave.

Avantajele aparatului endodontic

Aparatul folosit în endodonţie este numit apex finder sau apex locator. Acesta are rolul de a semnala medicului, prin intermediul unor senzori care se montează pe acele de canal, lungimea de canal şi poziţia vârfului rădăcinii – a apexului dintelui. Utilizarea apex locatorului reduce mult numărul radiografiilor necesare în tehnica clasică. Tot de tehnologia nouă în endodonţie ține şi tratarea canalelor mecanică şi nu manuală, iar în timpul instrumentării mecanice a canalelor este indicată pe un ecran lungimea de lucru şi poziţia apexului (vârful rădăcinii). Obturarea/sigilarea canalelor se face cu ajutorul injectării gutapercii calde, ceea ce reprezintă un mare plus comparabil cu tehnica clasică, la rece. Clinica Dr. Vereanu dispune de toată aparatura necesară tratării pacienţilor la standarde înalte.

Tratamente de canal eficiente

Folosirea microscopului în tratamentele de canal este una dintre cele mai inedite tehnici, pentru că aceasta îşi găseşte aplicaţii în existenţa unor dinţi atipici cu rădăcini curbe, cu canale accesorii sau supranumerare – aspecte care cu ochiul liber nu se pot observa.

Trebuie precizat că mai mult de jumătate din pacienţii care au apelat la serviciile Clinicii Dr. Vereanu au avut nevoie de tratamente endodontice la microscop, ca urmare a infecţiilor sau tratamentelor incomplete ale dinţilor trataţi în timp, prin tehnica clasică.

clinica dr. vereanu

Este important de reținut că un dinte cu un tratament de canal incorect sau incomplet poate genera probleme în timp (infecţii apicale la nivel osos, chisturi, granuloame) şi poate compromite dintele. De aceea, pacienţii trebuie să fie informaţi că un dinte poate fi acoperit de o coroană frumoasă, albă, din ceramică – dar ceea ce ii conferă rezistența şi viaţa lungă este tratamentul endodontic corect, care s-a realizat anterior executării coroanei din ceramică.

Contactați-ne cu încredere pentru consultații și tratamente! Cu ajutorul nostru vă veți putea bucura vreme îndelungată de o dantură perfectă.