Ce ar trebui să ştiu când vreau să-mi fac un implant dentar!

Articole

Ce ar trebui să ştiu când vreau să-mi fac un implant dentar!Am discutat mult despre acest subiect şi în emisiuni şi cu pacienţii mei şi cu persoane întâlnite la petreceri care auzeau că sunt specialist în implantologie orală.

Toţi aveau acelaşi discurs legat de preţuri. Mulţi ar spune că preţul este unul din lucrurile importante. Este adevărat, dar ca orice produs cumpărat, preţul reflectă calitatea. În medicină este ceva în plus, calitatea doctorului.

Bref, avem doctori experimentaţi, cu multă practică medicală în spate, avem doctori începători, fără experienţă, avem implanturi de calitate foarte bună, mărci renumite mondial şi avem implanturi copiate, ieftine, de calitate inferioară.

Şi mai avem o întrebare: ce-mi doresc? Medical vorbind. Vreau să cunosc un doctor experimentat care să-mi ofere garanţia unui lucru bine făcut cu material de calitate sau aceste aspecte nu le iau în considerare şi atunci risc să mi se introducă în organism un produs prost calitativ de către un doctor care-şi face mâna? Toate aceste aspecte se reflectă în preţ.

Recomandarea mea este ca atunci când alegeţi un doctor, acesta să fie cu experienţă. Experienţa se cunoaşte din discurs, din modul în care se prezintă pacientului planul de tratament, din cum se explică pacientului ceea ce va urma, imediat postoperator şi pe termen lung. Ce implanturi se vor folosi, ce producţie sunt, ce material de adiţie osoasă se va folosi.

Un pacient care se iubeşte vrea să afle toate aceste aspecte. Intră pe internet şi se documentează cu privire la implanturi şi proceduri chirurgicale. Este plin pe net de informaţie. Având un bagaj de informaţii va şti cu siguranţă să aprecieze dacă doctorul a fost bine ales sau mai cere o opinie de la un altul. Trebuie spus că medicina cere foarte mult timp pentru a o face la un nivel înalt. Un doctor care a investit în formarea lui, a studiat ani buni în plus şi s-a format, este un doctor cu experienţă pe care l-aş alege.

Din păcate şi medicina a devenit o afacere în zilele noastre şi adevăraţii profesionişti sunt din ce în ce mai puţini. Lumea aleargă după bani, doctorii tineri nu mai sunt motivaţi să se formeze, nu au timp, vor să-şi trăiască viaţă cât mai bine şi mai comod, pacienţii n-au bani, vor cât mai ieftin. Şi atunci s-a creat în această piaţă un produs ieftin, vândut de neprofesionişti celor care-l caută, pacienţii nu întreabă, nu-i interesează şi tot ei sunt primii care vor avea probleme.

De aceea am un sfat de dat: Iubiţi-vă şi selectaţi cu atenţie serviciile medicale pe care le alegeţi! Corpul nostru este valoros prin unicitatea lui şi de aceea nu poate fi tratat ca orice maşinărie căreia îi schimbi piese după buget. Corpul nostru ar trebui să merite tot ce este mai bun, selecţionat cu atenţie pentru că din păcate nu putem să-l ducem la service să-i înlocuim piesele proaste.

Am vorbit despre cea mai spinoasă problemă, cea a banilor. În articolele următoare vom dezbate, pentru cei interesaţi, aspecte legate de:

  • Când e momentul să-mi pun un implant?
  • Ce afecţiuni ar putea temporiza inserarea unui implant?
  • Organismul respinge implantul ?
  • Ce este important să ştiu pentru a menţine cât mai mult timp un implant?
  • De la ce vârstă în sus se poate pune un implant?
  • Până la ce vârstă se pot pune implanturi?

Articol disponibil pe eva.ro