Tratament estetic multidisciplinar, dinții suport pentru buze în estetică

Servicii

Atunci când vorbim cu cineva privirea ne este atrasă involuntar de anumite defecte de pe fața interlocutorului. Dacă pe fața persoanei cu care stăm de vorbă există ceva asimetric, o cicatrice, o pată, ne vom uita numai la acel “ceva”. În cele mai multe cazuri ne uităm la gura celui cu care vorbim dar privirea noastra observă și nasul. Un nas prea mare, cocoșat sau strâmb reprezintă un detaliu asupra căruia îți cade privirea prea des și ceea ce determină situații jenante de multe ori. La fel și dinții strâmbi, galbeni, lucrări dentare prea mari sau neechilbrate care de asemenea atrag privirea prin “ceva-ul” nefiresc pe care îl transmit.

Exista persoane cu astfel de situații care din păcate nu fac nimic să îndrepte lucrurile pentru că s-au obișnuit cu ele, nu le mai conștientizează și atunci când realizează și le remediază, schimbarea pentru ele dar și pentru cei din jur este “wow”.

De peste 20 de ani fac lucrări de estetică dentară și în toate cazurile în care am făcut schimbări la nivelul formei dinților, a lungimii lor și a culorii, rezultatele au fost spectaculoase. Pacienților li s-a schimbat viața.

Faţetele dentare sunt cele care rezolvă problemele de formă ale dinţilor:

  • faţetele din compozit – se pot face în cabinet în aceeaşi zi şi au un rezultat estetic foarte bun. Necesită un buget mai mic, însă pot fi o opţiune pentru o perioadă limitată de timp, de 2-3 ani;
  • faţetele din porţelan/ceramică – se fac în laborator şi reprezintă o soluţie de lungă durată. Acestea sunt făcute dintr-o ceramică presată specială care are un aspect natural şi o rezistenţă mecanică crescută.

Fatele dentare - estetica dentara before and after

Am avut paciente care după redesenarea zâmbetului lor nu a mai fost necesară injectarea în exces a buzelor. Dinții frontali reprezintă principalul suport pentru buze, în special pentru buza de sus. Forma, lungimea, bombarea lor au un impact spectaculos asupra aspectului buzelor.

Colaborez în multe cazuri de estetică dentară cu medici esteticieni și această colaborare are un beneficiu enorm pentru pacientele noastre care înțeleg că aplicarea unor fațete pe dinți le crează buze mai bombate fără să fie nevoie de un volum prea mare de substanță injectată, rezultatul fiind unul mult mai natural.

Pentru un zâmbet frumos în armonie cu întreaga față este important să se realizeze un tratament multidisciplinar, medic stomatolog-medic estetician. Așadar, etapele corecte sunt: consultație de estetică dentară și apoi volumizarea buzele și corecția ridurilor sau a nasului. Și explic de ce, pentru că dinții armonizați cu buzele sunt ca un tablou căruia îi pui o ramă frumoasă și îl scoți în evidență. Buzele au o importanță foarte mare pentru ca ele pot amplifica efectul de frumos sau de urât al gurii și implicit al feței. Dinților frumoși le trebuie o ramă frumoasă – buzele. Este un ansamblu care stă bine doar în echilibru. Echilibru de volum, formă și culoare.